Αθηνά Τατσιώνη

Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Evidence-based Practice Center στο Tufts Medical Center, στη Βοστώνη των ΗΠΑ για δύο χρόνια. Το 2005, απέκτησε τον τίτλο του Assistant Professor of Medicine (adjunct) του Tufts University School of Medicine, τον οποίο φέρει μέχρι σήμερα. Εργάστηκε ως Λέκτορας Γενικής Ιατρικής (2009- 2013) και στη συνέχεια ως Επίκουρη Καθηγήτρια (2013 – σήμερα) στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από το 2018, έχει τη Διεύθυνση της νεοϊδρυθείσας Μονάδας για την Έρευνα στη Γενική Ιατρική και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει στην πραγματοποίηση ενός αριθμού συστηματικών ανασκοπήσεων και μετα-αναλύσεων, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί́ στη διεθνή́ βιβλιογραφία. Έχει 74 δημοσιεύσεις, οι οποίες έχουν λάβει πάνω από 1750 αναφορές και h-index 21.

Είναι Coordinating Editor στο European Journal of Clinical Investigation και Associate Editor στο BMC Family Practice. Το 2015, συνέγραψε ως κύριος συγγραφέας το ηλεκτρονικό σύγγραμμα “Εισαγωγή στη Γενική Ιατρική”, που εκδόθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών για τις ανάγκες του προπτυχιακού μαθήματος “Γενική Ιατρική”. Από το 2016 είναι Γενικός Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής Ηπείρου και αναπληρωματικό μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής με έδρα την Αθήνα.