Δημήτρης Πανταζής

Φαρμακοποιός M,Διευθύνων Σύμβουλος, Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας -ΙΦΕΤ

Ο Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε το 1953.  Έχει πάνω από 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, σε διάφορα επίπεδα ιεραρχίας, σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις με ηγετική θέση στον κλάδο του φαρμάκου.  Είναι σύμβουλος σε θέματα μάνατζμεντ και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, οικονομικής απόδοσης επιχειρήσεων, διαχείρισης αλλαγών, ηγεσίας και διαπραγμάτευσης (Menarini, Lundbeck, Βιοσέρ, Vichy, Toyota, Ντάκος, κ.λπ.).

Από το 2015 είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής  Έρευνας & Τεχνολογίας, ενώ έχει διατελέσει Σύμβουλος Διοίκησης στον Τομέα Υγείας και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας PHARMEX S.A. (2003-2006), Πρόεδρος του ΔΣ στη DOTO SA (1999-2003), Διευθυντής Πωλήσεων στη MSD (Merk Sharp & Dohm) (1998-1999), Εμπορικός Διευθυντής στην WYETH –LEDERLE (1995-1998), Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Menarini (1993-1995), Επόπτης Πωλήσεων και Επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετινγκ στη ΕΘΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΛΒΙΟΝΥ και ιατρικός επισκέπτης των εταιρειών Bohringer ING (1983-1985) και Sandoz(1981-1983).

O Δημήτρης Πανταζής είναι κάτοχος πτυχίου φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης και MBA από το Henley University.  Έχει παρακολουθήσει, επίσης, σεμινάρια μάρκετινγκ στο Chartered Institute of Marketing.

 

 

Επεξηγήσεις

Η Εθνική Φαρμακοβιομηχανία (NATIONAL PHARMACEUTICAL INDUSTRY) ήταν εταιρεία που ιδρύθηκε το 1985 και έκλεισε το 1989. Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αντιβιοτικών στην Πάτρα το αγόρασε αργότερα ο κος Γιαννακόπουλος.

Η PHARMEX S.A ήταν Γερμανική πολυεθνική στον τομέα των υπηρεσιών στο φάρμακο, που αγοράστηκε αργότερα από την CELESIO, επίσης πολυεθνική. Γενικά, το διάστημα εκείνο (2003 έως και 2015) εργάστηκα σαν σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα του φαρμάκου και αλλού, είτε μέσα από εταιρείες όπως η PHARMEX S.A και η SMC (Strategic Management Consultant), είτε σαν freelance consultant για διάφορες εταιρείες ανάμεσα στις οποίες αυτές που αναφέρονται παραπάνω, αλλά και άλλες όπως η HENKEL, MISKO, VIVENDI, κλπ.