Δημήτρης Ζάβρας

Επίκουρος Καθηγητής, Τομέας Οικονομικών της Υγείας, ΕΣΔΥ

Ο Δ. Ζάβρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατέχει Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Φυσική (Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης), στη Στατιστική (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Το 2010 έλαβε το Διδακτορικό του στην Έρευνα Υπηρεσιών Υγείας και τα Οικονομικά της Υγείας από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στο παρελθόν έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος (Κύπρος) και σε Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην μελέτη της χρήσης υπηρεσιών υγείας, την επιλογή προμηθευτή ιατρικής περίθαλψης, των μη ικανοποιημένων αναγκών για ιατρική περίθαλψη και του επιπέδου υγείας.
Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.