Ελένη Κορνάρου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τομέας Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, ΕΣΔΥ

Η Ελένη Κορνάρου έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και από το Τμήμα Νομικής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει παρακολουθήσει  μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη “Μεθοδολογία της Έρευνας” στο ΕΚΠΑ,  Τμήμα Νοσηλευτικής, Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, από το Τμήμα Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και μεταπτυχιακό δίπλωμα Εγκληματολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εκπονήσει Διδακτορική Διατριβή στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

Στην  Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), στον Τομέα Επιδημιολογίας & Βιοστατιστικής είναι υπεύθυνη στη διδασκαλία των μαθημάτων “Επιδημιολογικές Μέθοδοι και Υπηρεσίες Υγείας”,  “Επιδημιολογία Ι”.   Συμμετέχει στη διδασκαλία άλλων μαθημάτων του Τομέα σε όλα τα Τμήματα της ΕΣΔΥ. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (e-learning)  και στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου.

Ασχολείται με εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν στην Επιδημιολογία, τις Επιδημιολογικές Μεθόδους και Υπηρεσίες Υγείας, Θέματα Λοιμωδών και Χρόνιων Νοσημάτων και Θέματα Δημόσιας Υγείας. Συμμετέχει σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, ελληνικές και ξένες, διαλέξεις, συνέδρια, δράσεις Δημόσιας Υγείας.

Οι έρευνες στις οποίες συμμετέχει αφορούν σε επιδημιολογικά θέματα και θέματα Δημόσιας Υγείας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.