Ευάγγελος Κ. Γεωργίου

Πυρηνικός Ιατρός  Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής (ΕΙΦ), Ιατρική  Σχολή Παν/μίου Αθηνών Διευθυντής Κέντρου Ιατρικής Προσομοίωσης (MPLSC), Παν/μίου Αθηνών

 

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Τέλειωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο Βαρβάκειο το 1967. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από το 1967 – 1973. Αριστούχος διδάκτωρ της ίδιας Σχολής το 1981. Διευθύνει το ΕΙΦ από το 2003. Οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα http://mpl.med.uoa.gr.

Έχει ιδρύσει και διευθύνει το Κέντρο Ιατρικών Προσομοιώσεων (MPLSC) που λειτουργεί στο ΕΙΦ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (http://mplsc.med.uoa.gr/)  το οποίο έχει διαπίστευση από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών (ACS) στο ανώτατο δυνατό Επίπεδο (Level I), όντας ένα από τα τέσσερα διαπιστευμένα κέντρα στην Ευρώπη.  Το MPLSC έχει συνάψει συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο British Columbia στο Βανκούβερ (CESEI), το Karolinska Institute στη Στοκχόλμη, το Imperial College στο Λονδίνο και το King Fahad Medical City στο Ριάντ, όπου ενεργεί επίσης ως σύμβουλος.Επίσης, είναι surveyor του ACS και μέλος στο Program και στην International Committees του ACS-ΑΕΙ . Οι ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν: Ιοντίζουσες & μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες, βιολογικές επιδράσεις των ακτινοβολιών, δοσιμετρία, Πυρηνική Ιατρική, εφαρμογές Η/Υ στην Ιατρική, Τηλεϊατρική, ανάπτυξη μαθημάτων e-learning, Ιατρική Προσομοίωση, OSCE κλπ.

Είναι Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ιατρικής Φυσικής & Ακτινοφυσικής.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 135 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά με κριτές και έχει τιμηθεί με επτά βραβεία. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Yale, HΠΑ. Είναι ανεξάρτητος εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε θέματα ακτινοπροστασίας, καθώς και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) σε θέματα προστασίας της υγείας από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες (EMF project). Είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων Ραδιενεργών Σκευασμάτων ή Ιδιοσκευασμάτων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Μεταξύ άλλων, είναι μέλος:

  • του ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ)
  • του ΔΣ του Ινστιτούτου Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών (ΙΕΣΕ)

 

 

Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.