Θεόδωρος Παπαϊωάννου

Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είναι Υπεύθυνος της Μονάδας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.

Έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης στην Ελβετία και στο Πανεπιστήμιο “Carol Davila”, Βουκουρέστι, Ρουμανία. Ήταν εξωτερικός συνεργάτης της Microsoft Research (Microsoft, USA), επισκέπτης ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Πληροφορικής, Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, Η.Π.Α., Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Εργαστήριο Βιορευστομηχανικής και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και αρκετών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών, ομάδων εργασίας, συντακτικών επιτροπών επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας. Είναι Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 165 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 4500 αναφορές (h-index 36).